Корисні властивості кореня солодки: показання

Категорії

Корисні властивості кореня солодки: показання

Солодка - одне з найкорисніших лікарських рослин, успішно застосовується як народною, так і офіційною медициною. Найціннішою його частиною є корінь, в якому міститься максимальна кількість корисних речовин. Саме завдяки багатому складу, з давніх часів корінь солодки застосовувався для лікування коклюшу, кашлю, туберкульозу, бронхіту, запалення легенів. Також з його допомогою ефективно лікується астма, недокрів'я, хвороби травного тракту, інфекційні і запальні захворювання. Доведено, що ця рослина діє, як протиотруту при укусах отруйних тварин.

Корисні властивості

Головна особливість кореня солодки у тому, що він не тільки допомагає позбутися недуг, але і попереджає виникнення захворювань. Обумовлено це тим, що до його складу входять речовини, які по дії близький до стероїдних гормонів, відомими протизапальними властивостями. Завдяки таким якостям корінь солодки підвищує стійкість організму до шкідливого впливу хвороботворних мікроорганізмів.

Комплексна дія кореня солодки посилює лікувальний ефект від інших лікарських засобів. В цілому ж ця рослина добре зарекомендувало себе в боротьбі з багатьма недугами, в тому числі і онкологічними захворюваннями. Встановлено, що солодка чинить антигістамінну, протимікробну та спазмолітичну дії. Завдяки цій особливості вона застосовується при лікуванні виразкових хвороб кишечника, легень, алергічних дерматитів та інших недуг.

Цінність кореня солодки ще й у тому, що він надає стимулюючу і тонізуючу дію. Його вживання у вигляді чаїв і відварів допомагає відновити сили, зняти втому, зміцнити захисні функції організму. Корисних властивостей у солодки чимало, тому сьогодні порошок з цієї рослини широко застосовується для лікування захворювань органів дихання, що супроводжуються кашлем, для боротьби з недугами шлунково-кишкового тракту, імунної та ендокринної систем.

Показання до застосування

Корінь солодки рекомендується приймати у вигляді настоїв і відварів. У такому вигляді ця рослина допомагає позбутися від нудоти, поліпшити роботу кишечника, впоратися з такою неприємною проблемою, як запори. Використовують солодку і як антидепресант, протиотруту при різного роду інтоксикаціях. Застосування кореня солодки у вигляді відвару допомагає знизити рівень холестерину в крові, зміцнити нервову та імунну систему, повернути еластичність судин. Крім цього, рослина використовується в косметичних цілях. Настій з солодки допомагає поліпшити стан шкіри і швидше позбутися від шкірних захворювань.

Рекомендовані товари
Швидке замовлення

Протизапальний і бактерицидний засіб від Віта Лайн (Vita Line).

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
ФІО*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по Україні
Доставка по Україні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину